Szállás Veszprém, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Laczkó Dezső Múzeum

  • Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém

Elérhetőségi adatok
Veszprém, Erzsébet sétány 1. - térkép
+36 88 426 081
info@ldm.hu
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

Veszprémben, a királynék városában a Laczkó Dezső Múzeum szecessziós épületében az Erzsébet sétány 1. sz. alatt gazdag kulturális kínálat várja. Érkezzen gyalog, kerékpáron, vonattal, vagy autóbusszal, jöjjön családdal, barátokkal, vagy egyénileg, biztosan talál állandó és időszakos kiállításai, tudományos és közművelődési célú rendezvényei, kiadványai között ízlésének, érdeklődésének megfelelő ajánlatot.

Az intézmény 1990-ben vette fel a Laczkó Dezső Múzeum nevet. 2006-ban Szellem …a tárgyban, …a helyben, …a képben. Válogatás Veszprém megye kulturális örökségéből címmel megújult a múzeum állandó kiállítása. Még ebben az évben elnyerte az Év Múzeuma kitüntető címet. 2009-ben nyílt a "Látványkönyvtár és tudástár című új állandó kiállítása. A tudástár polcain ősnyomtatványok, több száz éves antikvák, első kiadású XVII. – XIX. századi magyar szépirodalmi és tudományos művek sorakoznak. A TérképGép a múzeum archív fotói segítségével a múlt térbeli újraalkotására vállalkozik. A látogató több tucat 1945-előtti film együttes bemutatásával ismerheti meg Veszprém, Sümeg, Pápa, Tapolca Várpalota és Balaton-felvidék mozgóképpel megőrzött pillanatait. A kiállítások tudományos tartalmaiban való elmélyedést, a látottak értelmezését érintőképernyős információs pultok hangos vezetők, beépített audiovizuális eszközök, és elhivatott munkatársak segítik.

Mikor? kedd-vasárnap 10.00 - 18.00,
szünnap: hétfő
Pénztárzárás: 17:45


Múzeumpedagógiai és felnőtt látogatói csoportok fogadása előzetes bejelentkezést követően.

Információ, bejelentkezés: info@ldm.hu Tel./fax: +36 88 426-081/ 18-as mellék.

FONTOS! Turisztikai tartalmat mindenki szabadon regisztrálhat, melyről az adatok között megadott e-mail cím tulajdonosát automatikusan értesítjük. A fenti adatok valódiságát a feltüntetett e-mail cím (info@ldm.hu) tulajdonosa eddig még nem igazolta vissza!

Ha Ön a fenti tartalom kapcsolattartója, kérjük kattintson ide!

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben