Veszprém környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Kabóca Bábszínház

  • Kabóca Bábszínház, Veszprém

Elérhetőségi adatok
Veszprém, Táborállás park 1. - térkép
+36 88 590 150
szervezes@kabocababszinhaz.hu

A Kabóca Bábszínház 2001 óta működik hivatásos bábszínházként. A több mint tíz év alatt 50 új előadás született, és több mint 250 ezer néző járt a színházban.
Veszprémben számos óvodával és iskolával tartjuk a kapcsolatot, a megyében pedig több településre járunk rendszeresen előadásainkkal.
A Kabóca Házikó program keretében a három évesnél fiatalabb korosztály számára játéktérbe és babaszínházi előadásokra várjuk látogatóinkat.

Minden évben megrendezzük a hagyományos Kabóciádé Családi Fesztivált Veszprémben, mely Minősített Fesztivál címet kapott 2009-ben.

Klasszikus és kortárs mesék, történetek egyaránt szerepeltek és szerepelnek a repertoáron: Benedek Elek, Andersen, Petőfi Sándor, Arany János mellett Lázár Ervin, Mosonyi Aliz, Marék Veronika, Nádori Lídia meséit is műsorra tűzi a Kabóca. Számos neves bábtervezővel dolgozott és dolgozik a színház: Horváth Mária, Bodor Judit, Orosz Klaudia, Mátravölgyi Ákos, Majoros Gyula, Matyi Ágota. Valamint Ágoston Béla, Kiss Erzsi, Gyulai Csaba, Palya Bea, Rozs Tamás és Kovács Gáborján munkája járult hozzá a bábszínház zenei változatosságához, igényességéhez.

A Kabóca előadásai a tíz év alatt számos hazai szakmai fesztiválra, külföldre és a határon túlra is eljutottak. Csató Kata rendezte Pöttöm Panna című előadásunk a lengyelországi Slupskban a legjobb előadás és rendezői koncepció díját nyerte el 2008-ban. 2010-ben a Pécsi Nemzetközi Bábfesztiválon Kuthy Ágnes, „Kél egy-egy árnyék…” című felnőtt és ifjúsági előadásunk rendezője a Magyar Bábművész Szövetség díját kapta. A versenyprogramban szerepeltünk a kaposvári Gyermekszínházi Biennálén (2010, 2012), rendszeres résztvevői vagyunk Kecskeméten a Magyarországi Bábszínházak Találkozójának, valamint a budapesti Gyermekszínházi Szemlének. Girgác Lacku című előadásunkkal Veszprém testvérvárosában, a németországi Bottropban jártunk, 2011 és 2012 márciusban pedig a dániai Gladsaxe-ban képviselhettük Veszprémet az Álom-álom kitalálom és Tengerecki Pál című előadásunkkal. Szoros kapcsolatot ápol a bábszínház a kolozsvári és a sepsiszentgyörgyi bábszínházakkal is. A Ha dede című előadásunkat a belga Theater De Spiegellel közösen hoztuk létre, amely bejárta a világ több neves fesztiválját, s több nemzetközi díjban részesült.

További látnivalók, programok a környéken

Eötvös Károly Megyei Könyvtár (thumb)

Eötvös Károly Megyei Könyvtár

Veszprém

Várjuk Önöket szeretettel a megújult Eötvös Károly Megyei Könyvtárban! A kö...
Laczkó Dezső Múzeum (thumb)

Laczkó Dezső Múzeum

Veszprém

Veszprémben, a királynék városában a Laczkó Dezső Múzeum szecessziós épület...
Margit-romok (thumb)

Margit-romok

Veszprém

A Benedek-hegyről kitekintve pillanthatjuk meg a Margit-romokat. A korai...
Veszprémről röviden (thumb)

Veszprémről röviden

Veszprém

Veszprém megye székhelye, a környék szellemi és kulturális központja, kedve...
Teljes Látnivalók, programok lista Veszprém és környékén »

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben